Årsager til spiseforstyrrelser

pige med forvraenget kropsideal

Spiseforstyrrelser er et udbredt fænomen på verdensplan, samtidig er det et voksende problem, fordi mange som lider af det ikke kommer i behandling. Men hvad kommer spiseforstyrrelser egentlig af? Det kan der være mange forskellige årsager til. Her kan du læse om fire af de mest udbredte. 

Stress

Lider du at stress på arbejdet eller studiet, er der risiko for at det kan resultere i en spiseforstyrrelse. Du begynder måske at trøstespise, fordi du har ondt af dig selv, og ikke kan overskue tilværelsen. Omvendt føler du måske, at du skal straffe dig selv, fordi du ikke præsterer på arbejdet eller i skolen, og derfor beslutter dig for at sulte. Hvilket kan være begyndelsen på anoreksi.

Ar på sjælen

Risikoen for at udvikle en spiseforstyrrelse, er større hvis du har det følelsesmæssigt svært. Det kan eksempelvis være, at du har svært ved at knytte dig til andre mennesker, hvilket ofte ender op i følelsen af ensomhed. Disse følelsesmæssige problemer, kan skyldes længerevarende perioder som har tæret på sindet, som for eksempel en hård barndom, grundet misbrug i familien, eller det kan være at man er ulykkeligt gift.

Traumatiserende oplevelser

Har du været vidne til en traumatisk oplevelse, har du måske fået en øjeblikkelig lyst, til at overspise, eller også spiser du slet ikke noget. En traumatisk oplevelse kan eksempelvis være dødsfald i familien, eller tabet af en nærtstående ven. Et sådan tab kan være ufattelig svært at kapere, hvilket kan betyde, at man føler trang til at trøste/straffe sig selv.
Det er vigtigt at tage hensyn til folk, som er blevet traumatiseret. Alle folk er forskellige så selvom man måske selv mener at situationen er overkommelig, kan den pårørende have en helt anden opfattelse.

Misforstået kropsideal

En af hovedårsagerne, der i sidste ende fører til en spiseforstyrrelse er en misforstået opfattelse af den ideelle krop. Det er typisk hos kvinder, at dette problem opstår. Medierne og de store modelbureauer, har været med til at skabe dette forvrængede billede af den perfekte kvindekrop. Modeller har i flere år, skulle være så tynde så muligt. Så hvad gør man, hvis man kropsmæssigt gerne vil ligne dem i bladene? Man sulter da sig selv. Det er en udbredt opfattelse, problemet er bare at den er forkert. Det er en uhyre usund indstilling at have til mad. Det er vigtigt at få den rette næring for at fungere ordentligt i dagligdagen.

Loading Facebook Comments ...