Har du prøvet at tage et lån? Miniguide fås her

kreditvurdering2

Du har måske prøvet at tage et forbrugslån i banken eller hos en anden låneudbyder, men fået afvide at din kreditvurdering er for ringe. Dette skal ikke slå dig ud, for du kan faktisk gøre din kreditvurdering bedre. Det er ikke let men det handler alt sammen om dit forhold til penge og din egen økonomi. Har du aldrig været god til det med tal, så læs med i denne artikel og få nogle råd til, hvordan du kan gøre din kreditvurdering bedre. Når først du har fået bedre kreditvurdering, kan det enda være at du ikke får brug for et lån.

Hvad er en kreditvurdering?

Når du går til en låneudbyder for at låne penge, vil de til hver en tid kigge på din økonomi og din økonomiske historie. De informationer de finder frem bruges til at vurdere om din økonomi er stabil nok, til at betale et lån tilbage. Dette kaldes en kreditvurdering. En kreditvurdering består på normalvis af følgende informationer, betalingsevne, formue, betalingsvillighed, indtægter og udgifter. Det kan måske virke overvældende at skulle have styr på så mange ting på en gang, men har du fået styr på din økonomi, er det sjælend at du tænker på alle disse punkter i din normale hverdag.

Ønsker du at forbedre din kreditvurdering skal du vise overfor låneudbyderen at du er økonomisk ansvarlig. Det kan du gøre ved at forbedre din formue, betalingsvillighed, betalingsevner og balancen mellem din indtægt og udgifter. Er du ikke sikker på hvordan du kan gøre dette, kan du læse med herunder hvor de fire punkter vil bliver gennemgået.

Indkomst og udgifter

Når banken kigger på dine indtægter og udgifter, kigger de først på balancen mellem hvor meget du tjener og hvor meget du bruger. De kigger ligeledes på hvor stort et rådighedsbeløb du har. Har du tit minus på kontoen skal du derfor overveje om der er mulighed for at tjene flere penge eller skrue ned for dine udgifter. Hvis dit minus er der på grund af penge der er brugt på underholdning, shopping og rejser, så skal du stærkt overveje at lægge dine vaner om og måske få et kreditkort der ikke kan trækkes over.

Betalingsevne og betalingsvillighed

Betalingsvillighed og betalingsevne er punkter hvor de tjekker dine evner og villighed til at betale. De kigger på om du betaler regninger til tiden og ligeledes om du trækker meget over på dit kort. Har du svært ved at huske dine regninger eller at stoppe når kreditkortet er tomt, så er det en god idé at tilmelde regninger til betalingsservice og få et hævekort, hvor der er loft på.

De ligger alle dine økonomiske punkter sammen og vurdere samlet, om du har råd til at tage et lån og kan betale det tilbage.

Formue

Når der kigges på din formue er det eksempelvis en opsparring eller investeringer, giver et udtryk for at du er økonomisk ansvarlig og har en stabil økonomi. Det er derfor anbefalet at du får lavet en opsparing. Hvis du ikke har overskud i økonomien til at lægge et stort beløb fra hver måned, kan du nøjes med småbeløb som ikke ødelægger dit budget.

Loading Facebook Comments ...