Hvis du er usikker på, hvorledes et internetkøb virker, og på dine rettigheder i forbindelse med et sådant køb, anbefaler vi at gennemføre et prøvekøb i "netbutikken"

Netbutikken er en fiktiv testbutik, hvor du kan øve dig i at købe varer, inden det går løs i rigtige Internetbutikker. Butikken er bygget således op, at du får en række gode råd og massere af vejledning undervejs i købsforløbet. Du ved med andre ord hvad du bør holde øje med.
Det centrale budskab i både pjecer og på hjemmesiden er enkelt: Tænk dig om, før du handler!

I langt de fleste situationer går alt som det skal. Du får dine varer og butikken får sine penge. Det er dog desværre ikke alle danske netbutikker, der er af lige god standard, så hvis du selv er en smule opmærksom på dine rettigheder i forbindelse med købet, er du mere sikker på ikke at blive snydt. Internetkøb er sjovt, nemt og bekvemt, men det kræver lidt fornuft.

Blandt de gode netfornuft-råd er følgende:
  1. Hold øje med, om virksomheden opgiver kontakt.oplysninger. Der bør være en fysisk adresse, et telefonnr. og en mailadresse.
  2. Se efter det med småt. Særligt leverings- og betalingsbetingelser kan være svære at finde, men de bør være der!
  3. Du behøver oftest ikke at afgive personlige oplysninger andet end navn og leveringssted. Hvis du opgiver din mail-adresse, så tjek at den ikke bliver brugt til at oversvømme dig med reklametilbud. Det er nemlig forbudt, med mindre du selv har bedt om det!
  4. Opgiv ALDRIG din PIN-kode i f.m. betaling. De har intet at bruge den til!.
  5. Brug først og fremmest din sunde fornuft. Hvis du er i tvivl - lad være med at købe noget. Der er garanteret en anden netbutik, hvor du kan købe det samme produkt sikkert og trygt.

[1]   [2]   [3]
Luk dette vindue