Sådan undgår du grus i maskineriet!

Sand grus sten saaden undgaar du grus i maskineriet

Hvis du skal i gang med et byggeprojekt, der involvere en form for anlægning, så har du brug for gode materialer. Hvad enten der er tale om grus, sand, jord eller belægningssten, vil et produkt af en vis kvalitet tjene dig langt bedre end en discountløsning.

Med gode materialer er du sikret en lang holdbarhed, der sørger for, at dit belægningsprojekt består langt ud i fremtiden. Derudover vil du opleve, at gode materialer er lettere at håndtere og dermed rarere at arbejde med. Det betyder færre belægningstimer, og færre skavanker i knæene.

Hvordan udpeger du så de rette materialer? Hvor kan du få fat i dem, og hvilken hjælp er der at finde hos professionelle? Alt det kan du blive klogere på ved at læse denne artikel.

Der er forskel på materialer

Som tidligere nævnt er der forskel på kvaliteten af byggematerialer, hvorfor det kan være en god idé at se sig for inden man svinger dankortet. Imidlertid skal du også have for øje, at der findes mange forskellige typer af sand, sten, grus osv., der alle tjener forskellige formål i belægningsarbejdet.

For eksempel skal du i forhold til grus sørge for at finde en type med de rette egenskaber og med den rigtige kornstørrelse:

  • Pudse muregrus (4mm) – anvendes i forskellige mørtelblandinger til finere arbejdsopgaver. Det kan bruges til at støbe gulve og pudse vægge med et bedre resultat end almindelig grus.
  • Afretningsgrus (8mm) – anvendes til dimensionering af bunden i din indkørsel dvs. det lag, der ligger under fliserne, og som sørger for, at de ligger vandrette og i vinkel.
  • Ærtegrus (16mm) – anvendes til støbeopgaver til blandt andet fundamenter. Her er det vigtig at få en blanding, der er meget stenholdig.
  • Stabilgrus (32mm) – anvendes til, som navnet antyder, at stabilisere underlaget, så det fx ikke forekommer kørespor fra din bil i belægningen.

Ovenstående typer af grus er kun en lille håndfuld af et meget bredt udvalg, men de dækker dig rimeligt godt ind i forhold til kornstørrelser. Som det fremgår finder de forskellige typer særligt god anvendelse på forskellige arbejdsopgaver, og det er netop derfor, at man kan få et bedre resultat ved at udpege den rette type.

Du kan læse mere op byggematerialer til anlægsarbejde her.

Spørg eksperterne til råds

Hvis du skal bruge større mængder materiale til dit byggeprojekt, kan det være en fordel at bestille varen hos en virksomhed, der samtidig kan hjælpe dig med at fastslå, i hvilke mængder du har brug for. Der skal nemlig også tages højde for jordforhold, og pludseligt kan regnestykket gå hen og blive en kende kompliceret.

Heldigvis findes der virksomheder som Super-Grus, der har en bred portefølje af byggematerialer og helt sikkert også det, du står og mangler. En fordel ved Super-Grus er, at deres materialer kommer fra Danmark, hvorfor du er sikret en høj kvalitet og hurtig leveringstid.

Med den slags hjælp i baghånden undgår du, at dit næste byggeprojekt bliver et grusomt mareridt, og at du kan komme i gang med dit byggeri til tiden.

Loading Facebook Comments ...