Spar penge ved at vedligeholde bilen

Olietjek

Der er mange penge at spare, hvis du sætter tid og energi af til at vedligeholde din bil. Udover værditabet på din bil, så er fremtidige reparations udgifter ekstremt svære at forudse, når det kommer til dit bilbudget. Nogle bilejere er mere heldige end andre, men alle biler skal en tur på operationsbordet, i løbet af deres levetid.

For at minimere den finansielle usikkerhed, der er forbundet med at eje en bil, er det særdeles vigtigt at rustbeskytte sin bil. Ingen biler er ens, og behovet for rustbeskyttelse, kan variere fra bil til bil. Dette skyldes, at nogle bilproducenter sparer forebyggende rustbeskyttelses procedurer væk, for derved at kunne sænke prisen.

Hvordan ved jeg hvornår min bil skal rustbeskyttes?

Danmark har et af de mest belastende klimaer i verden. Det betyder at din bils karrosseri konstant er ramt af fugt. Fugt i bilens karosseri er med til øge risikoen for rust, og det vil være din bils værste fjende.

For at komme fugten i forkøbet, bør du få foretaget en undervognsbehandling, kort tid efter du har købt din bil. Uafhængigt om bilen er ny eller brugt.

Efter at du har fået foretaget bilens første undervognsbehandling, kan din bil som udgangspunkt nøjes med en undervognsbehandling hvert andet år. Når din bil bliver regelmæssig beskyttet mod rust, undgår du dyre værksteds regninger, da det er for sent at stille noget op, når rusten først har taget rigtig fat.

For mere information om rusbeskyttelse og undervognsbehandlinger, så læs her: fyunce.dk
Hvis du bliver medlem hos FDM, kan du få rabat på de værksteder der er fordels partnere.

Slip for værksteds regningerne

Hvis du er som de fleste andre danskere, og ikke har den fjerneste ide om hvordan din bil fungerer, vil du være fristet af at køre den på værksted, når de mindste problemer opstår.

Dette er en dårlig og dyr ide, da værkstederne tager høje priser, for et stykke arbejde du selv kan klare. Hvis du derimod sætter dig en smule ind i den teknik der får bilen til at køre fremad, vil du spare mange penge i hele bilens levetid.

Olieskift

Hovedsagelig olietjek og olie er noget de fleste overlader til værkstederne, med den formodning om at det er utrolig kompliceret og kræver special værktøj – det gør det ikke. Læs denne guide fra dansk-vejhjælp.dk inden du går i gang.

Dæk og tryk

Et godt råd der er god ved pengepungen, er selv at tjekke dæktrykket på dine dæk. Dette kan gøres hjemmefra, eller på den nærmeste tankstation. Vælger du at gøre det hjemmefra, skal du blot købe dig en pålidelig dæktryksmåler. Det korrekte dæktryk finder du i bilens instruktionsbog.

Desuden er det en god ide ændre på placeringen af dine dæk, når du skifter fra sommerdæk til vinterdæk, og tilbage igen. Dette sikrer at de ikke bliver slidt skævt, hvilket er med til at øge levetiden.

Loading Facebook Comments ...