Det skal du være opmærksom på, når du optager lån

Overvejer du, at optage et lån men er du lidt i tvivl om, hvordan en sådan process foregår? I dag kan du nemt og hurtigt låne penge online, og du kan have pengene på din konto allerede inden for 1 time.

Her på siden vil vi fortælle dig, hvad du skal være opmærksom på, når du ansøger om et lån, så du dermed undgår at ryge lige fælden.

Først og fremmest er det altid en god ide, at sammenligne de forskellige låneudbydere med hinanden, før du ansøger. På denne måde kan du nemt finde frem til det billigste lån, som passer bedst til dit behov. På Mikonomi.dk kan du benytte dig af en låneberegner, som hjælper dig med at sammenligne lån. Dermed slipper du for selv, at skulle søge frem og tilbage mellem alle de mange udbydere, og du sparer derfor også meget tid.

Hvordan ved jeg om et lån er billigt eller ej?

Når du benytter dig af låneberegneren, skal du blot indtaste dit ønskede lånebeløb samt løbetid for lånet. Derefter får du en oversigt over hvilke udbydere, der tilbyder lån som matcher dit behov.

Når du så skal vælge det billigste lån, er det vigtigt, at du kigger på det enkelte låns ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og indebærer alle omkostninger, som er forbundet med optagelsen af lånet, dvs. renter, stiftelsesgebyrer mm.

Fordele og ulemper ved kviklån

Et kviklån er, som sagt, både nemt og hurtigt. Men der er selvfølgelig nogle faktorer, som du skal være opmærksom på i forbindelse med optagelse af sådanne lån. Nedenunder får du en lille oversigt over nogle af de fordele og ulemper, der er ved kviklån.

Fordele:

  • Det er nemt (Online ansøgning og svar med det samme)

  • Pengene på kontoen næsten med det samme

  • Du behøver ikke stille sikkerhed for lånet

  • Du skal ikke stå til ansvar for hvad pengene skal bruges til

Ulemper:

  • Der er ofte højere renter forbundet med kviklån, end ved et typisk lån i banken.

Før du beslutter dig for at optage et lån, er det vigtigt at du har sat dig ind i reglerne og vilkårene. Man skal aldrig skrive under på noget, som man ikke har læst igennem, og det skal helst ikke ende ud i, at du står og ikke kan tilbagebetale når måneden er omme, fordi du har overset nogle vigtige punkter i låneaftalen.

Vær altid sikker på, at du kan tilbagebetale, da det ellers vil resultere i, at du modtager rykkergebyrer og til sidst bliver sendt til inkasso.

Hvis du ikke har lyst til, at stå til ansvar for hvad pengene skal bruges til, og har du læst vilkårene igennem, så kan du med fordel ansøge om et kviklån. Det gode ved et sådant lån, er at det ofte kun er i en måned, det forløber sig over. Dvs. fordi du optager et kviklån, betyder det ikke, at du skal være i gæld de næste mange år. Allerede måneden efter kan du være gældfri.

Gratis kviklån

Det er i dag muligt at ansøge om et gratis kviklån. Dette betyder, at der ikke er omkostninger forbundet med lånet. Så låner du 4.000 kr. skal du ikke tilbagebetale mere end de 4.000 kr.

Det er dog ikke alle låneudbydere, som tilbyder rentefrie lån. Kvikautomaten og vivus er nogle af de låneudbydere, som tilbyder gratis lån. Her skal du dog være opmærksom på, at tilbuddet kun gælder førstegangskunder. Har du dermed haft et lån før hos den enkelte udbyder, er du ikke godkendt til et gratis kviklån.

Loading Facebook Comments ...