Er du klar til at få jordvarme?

Der er flere måder hvorpå du kan forbedre dit CO2-udslip i huset. En af de mest effektive løsninger at anvende, er brugen af jordvarme som opvarmningskilde, som vil kunne reducere dit udslip med helt op 50-75% i forhold til andre opvarmningsformer. Ikke nok med det, men så kan jordvarmen også sikre dig væsentlige besparelser på varmeregningen. Det kræver dog, at din husstand opfylder visse krav før en jordvarmeinstallation kan finde sted. Læs mere om det her.

Hvilke krav er der til jordvarme?

Jordvarme kræver en del plads i haven før, at det kan virke effektivt - nærmere bestemt kræves der en areal på minimum 300-400 m2. Dertil er det en nødvendighed at dit hus er godt isoleret, da jordvarmeanlægget ellers vil have svært ved at levere nok varme til huset, og det vil samtidig blive dyrt at have anlægget kørende. Skulle du være i den situation, at dit hus opvarmes med elvarme, så vil det kræve, at der installeres almindelige radiatorer med vandcirkulation. Kan du imidlertid opfylde kravene, er der god grund til en investering fordi jordvarmen fører flere fordele med sig.

Jordvarme er særdeles effektiv

Jordvarmen er den mest effektive varmeløsning på markedet, som vil kunne spare dig 50-60% på varmeregningen hvis du skifter fra et oliefyr, fjernvarme, naturgas eller lignende. Anlægget fungerer ved, at der graves jordvarmeslanger ned i haven som optager varmen fra jorden, og sender det videre til en varmepumpen tilsluttet huset. Herefter føres varmen videre ind i huset. Det smarte ved jordvarmen er desuden, at det stort set ikke kræver nogen vedligeholdelse, da anlægget passer sig selv. Det eneste krav der er, er at der foretages et årligt servicetjek på varmepumpen, så man sikrer sig at anlægget yder sit ypperste.

Lad ikke prisen skræmme dig

Undersøger du prisen nærmere på jordvarme vil du hurtigt finde ud af, at der er tale om en forholdsvist dyr investering. Det skal dog i den forbindelse nævnes, at trods den store etableringsudgift, så vil jordvarmeanlægget kunne tjene sig selv ind igen, oftest på under 10 år. Det skyldes de mange penge du kommer til at spare på varmeregningen.

Yderligere information

Det er muligt at skaffe mere information omkring jordvarme på GreenMatch.dk. Her er det samtidig muligt at få tildelt en række tilbud, hvis det har interesse. Det kræver blot at du udfylder kontaktformularen på hjemmesiden, hvorefter du vil modtage flere tilbud fra forskellige leverandører. Du er hermed sikret at dine behov bliver dækket bedste muligt, og du kan vælge det tilbud som passer dig bedst.

Loading Facebook Comments ...