Guide: Sådan vælger du den rette hund

hvilken_hund
Ønsker du, din partner eller måske dine børn at få en hund er det vigtigt at i får valgt den rette. Det er utrolig vigtigt at finde en hund der passer til jeres livsstil. Vælger man udelukkende en hund udfra udseende eller størrelser risikere man at ende med dårlig samvittighed over at man ikke går nok med den eller at den ikke får nok opmærksomhed. Denne guide vil ikke kunne fortælle dig præcist hvad hund du skal have, men er en guide der kan give dig råd til at finde den rette hund. Gør du derfor med et ønske om at få en hund, er du meget velkommen til at læse med i dette indlæg.

Har du tid til motion?

Mange hunde har brug for motion og dette kan være meget tidskrævende da de skal ud flere gange dagligt, på lange ture. Får disse hunde ikke deres motion kan det påvirke dem både mentalt og fysisk. Dette er ikke rart for hverken dig eller din hund. Har du derfor ikke mulighed for at motionere med din hund flere gange dagligt, kan det være en god idé at få en hund der har brug for mindre motion og i stedet har brug for social kontakt.

Det er utrolig vigtigt at du er ærlig overfor dig selv, hvis du er typen der bare vil ligge på sofaen når du kommer hjem, så ændre dette sig ikke ved at du får en hund. Vær derfor ærlig og få en hund der ikke har brug for de lange gå ture, så undgår du dårlig samvittighed over manglende motion og din hund kommer ikke til at være understimuleret.

Er du derimod typen der elsker at løbe, kan du vælge en hund som vil elske at løbe med dig. Så får du ikke blot selskab på din løbetur men ligeledes klaret luftning på samme tid.

Skal din hun være god med børn?

Der er flere ting at overveje når man har børn eller planer om børn i fremtiden. Du skal overveje om du vil have en mindre hund som dine børn kan få lov at gå med. Det vil give dem mere ansvar og lære dem at passe på et andet levende væsen. Man kan også vælge en lidt større hund hvis man er mere til de store. Det vil naturligvis ikke være muligt for dem at gå med hunden men så kan de i stedet være med til at fodre og giv hunden et bad. Det vigtigste når du vælger en hund som skal bo med børn er, at hundens race er kendt som en god børne hund.

Loading Facebook Comments ...