Guide: Lad dine børn hjælpe i hverdagen

born_guideFøler du at din hverdag går op i husholdning, hente dine børn og arbejde? Så er denne guide måske lige det du står og mangler. I guiden vil du få tips til at få mere overskud i hverdagen og samtiddig mere tid med børnene. Det kan måske lyde som en umulig ting at gøre, men hvis du bliver god til at inddrage dine børn i hverdagen, er det langt fra uopnåeligt. I guiden vil du kun få tips og ikke en færdige guideline til hvad der passer præcis til din familie. Så se dette indlæg som inspiration og lad din kreativitet gøre din hverdag sjovere.

Hente børnene

Det at hente sine børn efter job er muligvis ikke det sjoveste, du har haft en lang dag, der er kø på motorvejen og børnene er overtrætte. I stedet for at stresse dig selv og blive irriteret, så giv jer alle en timeout. Få en DVD afspiller eller en tablet til bilen som dine børn kan se tegnefilm på, det vil få dem til at slappe af og give dig lidt ro til at slippe jobbet før du kommer hjem.

Vil du i stedet have at børnene bruger tiden på faglige ting, kan du give dem en sjov opgave bog de kan lege med på vej hjem eller hvis de er lidt ældre kan de lave lektier på vejen.

Vasketøj skal overståes

Det er ikke nogen hemmelighed at vasketøj er en af dagens værste opgaver, det skal bare overståes. Dog står man tit alene med vasketøjet og det kan virke som en evighed før man er færdig med bjerget af tøj. I stedet for at blive træt af vasketøjet, så gør det til en leg og inddrag dine børn. Du kan eksempelvis lave lege såsom ”Hvem får samlet flest ens strømper” eller ”Hvem kan folde flest trøjer”. Disse lege vil måske ikke gøre vasketøjs tjansen hurtigere men s får du tid med børnene og så virker det ikke lige så ensomt at stå med.

Madlavning er også for børn

Mange mener ikke at køkkenet er et sted for børn da der er mange skarpe genstande og varme kogeplader, men hvis de ikke lære at opholde sig i et køkken fra barns ben, hvornår gør de så? At lade dine børn hjælpe med madlavningen er en sund og naturlig ting for dine børn. Når dine børn er i køkkenet så husk at give dem ros og lad dem føle at de gør et rigtig godt stykke arbejde, de kan gøre deres interesse for mad og for at hjælpe, langt større. Når du laver mad med børnene kan du ligeledes lave lidt sjovere og børnevenlige retter, såsom at farve en æggemad grøn. Det er godt for dine børns udvikling, at eksperimenterer.

Loading Facebook Comments ...