Kom ud af ensomheden!

ensomhed

Når man er ensom er det for det meste fordi man mangler nogle eller noget i hverdagen. Der er mange under den opfattelse at, ensomhed er når man er helt alene. Dette er naturligvis rigtig, men du kan ligeledes føle dig ensom på trods af at du er omringet af venner og familie hver dag. Ensomhed opstår for det meste når man ikke har nogen i sin hverdag, man føler sig forbundet med, som man kan fortælle hemmeligheder eller tale om følelser med. Når man føler sig ensom kan det være rigtig svært at komme ud af, hvis man ikke har redskaber og viden om hvordan. Jeg har lavet denne guide i håb om at kunne hjælpe dig eller en af dine bekendte ud af ensomheden.

Du er ikke den eneste!

Når du er ramt af ensomheden er det vigtigt du ved at du ikke er den eneste. Der er tusinder i Danmark der føler eller har følt sig ensom i deres liv. Dette vil måske ikke hjælpe dig, men det vil være et skridt på vejen til at indse det er okey og at du nok skal komme over det.

Mange gange starter ensomhed ved at man er bange for at blive holdt udenfor fællesskabet og derved distancere man sig selv af frygt. Det er vigtigt at man indser at man er ensom, at indse ens følelser og accepterer dem. Således bliver du godt tilpas i dit skind og først der kan du se din egen værdi og at andre har ligeså meget brug for nogen ved deres side, som du. Denne proces lyder lettere end den er. Der kan være en lang og sej kamp at komme ud af ensomheden og føler man ikke at man har styrken til at overkomme det, er det en god idé at søge hjælp, så du har nogen at støtte dig op af.

I resten af artiklen vil jeg give nogle små skridt du kan tage hvis du er ensom. Alle punkter passer nødvendigvis ikke på enhver, men hvis blot én af dem passer dig og kan hjælpe dig, vil du sende dig et skridt tættere på et glad og sundt liv.

Hvorfor er du ensom?

Dette kan virke som et meget svært spørgsmål for en der er ensom, da der ikke er mange der ved hvorfor de er ensomme. Ensomhed kommer ikke ud af det blå og er for det meste noget der munder ud i en adfærd du eller din omverden har haft. Det bedste du kan gøre som start er at finde ud af hvorfor du er blevet ensom, har det været dødsfald eller måske en flytning? Det kan være mange forskellige ting der har udløst det. Når du kender grunden kan du rette op på det. Er det eksempelvis fordi du er flyttet, kan du begynde at søge nye venner enten på jobbet, til sport eller måske på nettet. Det kan også være fordi du er usikker og genert i sociale situation, dette kan du få kurser i at løse eller psykolog hjælp. Det er derfor som nævnt lettere at komme af med ensomheden hvis man kender til dens rødder.

Udfordre dig selv

Det kan være sundt for dig at sætte nogle små udfordringer, der kan få dig ud af din skald. Det kan være små skridt som at skrive til én på nettet, altså starte en venskabelig samtale. Det kan også være at tage telefonen og ringe til en ven eller et familie medlem og snakke om dagen eller vejret, så længe i tager skridtet og konstant udfordre, således at der er langsom men stabil udvikling. Du skal presse dig selv ud af din comfort zone, dog ikke så langt at du går den helt anden vej. Kun du kan mærke hvor meget du kan presse dig selv.

Skab kendskab i neutrale situationer

Har du svært ved at tage direkte kontakt til nye mennesker kan du gøre det på en lidt mere neutral måde. Find en hobby eller en sport, har kan du starte et kendskab igennem jeres fælles interesse. Det vil være langt nemmere at starte en samtale med en person, da det vil være jeres fælles interesse der er i centrum og ikke at skabe et venskab. Det kan også være at blive firvillig, hvor du skal arbejde i et team med nogle andre.

Hold dig ikke tilbage

Hvis du har det godt med dig selv vil det kunne ses på dig, så begynd at få det godt med dit eget selskab. Vend dig til at nyde blot at være dig. Dette skal naturligvis ikke betyde at du ikke skal ud og finde en god ven, men blot at du skal fjerne frygten for at være alene. Du kan eventuelt gøre det ved ikke at holde dig selv tilbage, hvis du vil ud at se en film i biffen eller på cafe og drikke en kop kaffe, så skal du gøre det! Du skal ikke holde dig tilbage fordi der ikke er nogen til at tage med dig. Tag ud og få den kop kaffe eller se den film, det kan få din hjerne til at forbinde gode tider med det at være dig selv. Du vil stå stærkt alene hvis du kan mestre dette.

For nogle kan det også hjælpe at få et kæledyr som de langsomt kan vende sig til at bygge et forhold op med. Så vil det føles lidt nemmere når du skal åbne dig for en anden person. Du kan også bruge det som springbræt, ved at tage kæledyret med på café så du ikke føler dig helt alene og så senere tage ud alene.

Loading Facebook Comments ...