Opdater stuen i tre simple trin

Oplever du også, at du er godt træt af en eller flere ting i din stue? Er du så godt træt af din sofa, dine vægges farve eller noget helt tredje, at du slet ikke kan slappe af i din stue? Så bør du overveje, at få en stue-make-over!

Vi skal selvfølgelig starte i det ydre billede, hvorefter vi zoomer mere og mere ind, så vi til sidst har alle detaljer på plads. Men lad os klare det overordnede billede først:

1. Vægge, gulve og lofter

Dine vægge, gulve og lofter er netop rammen om hele rummet, og det der holder det hele sammen. Hvis du i et øjebliks kådhed, for flere år siden malede dine vægge og lofter pink eller giftig-grønne, kan det være, at det er blevet tid til en ny omgang maling.

Trænger dine vægge til maling eller tapet, trænger dine gulve til nye planker, gulvslibning eller et væg-til-væg-tæppe, og er dit loft flot malet og oppudset? Nogle gange kræver en make-over ikke andet, end at man ændrer en eller flere af rammebetingelserne.

2. Møblerne

Har du en kæmpestor hjørnesofa i læder, som du efterhånden er blevet godt træt af? Eller har du måske en famøs hjemmebar i træ, stående i det ene hjørne af stuen? I så fald kan jeg godt forstå, at du synes, at din stue trænger til nye møbler. Et godt tip er, at sørge for at købe tidsløse og relativt neutrale møbler, som passer til de fleste former for brugskunst, farver og stilarter. Køb for eksempel en stor sofa i en neutral farve som sort eller grå, og sørg for, at det er en sofa, som du sidder komfortabelt i. Så kan du altid justere farverne i stuen senere, når du vælger pudernes farve. 

Sørg også for at købe møbler med megen opbevaringsplads i. For eksempel en sofa med et hulrum under chaiselongen, hvor I kan gemme ekstra dyner og tæpper, eller en hul skammel, hvori I kan lægge det rod, som I ikke vil have på stuebordet. På denne måde får I både nye møbler OG ryddet op i stuen.

3. Brugskunst og nips

Noget der virkelig kan opdatere og personliggøre en stue, er brugskunst og nips. Det er alle pyntepuderne i sofaen, alle lysestagerne og potteplanterne i vindueskarmene og billederne og portrætterne på væggene og hylderne. Hvis du har valgt at holde resten af stuen neutral i hvide, grå og sorte nuancer, kan du nemt personliggøre det hele med nips til sidst. Du kan for eksempel købe en farverig lampe med stor wauw-effekt, et farverigt kugletæppe på gulvet eller hjemmesyede eller -hæklede puder.

- Mia

Loading Facebook Comments ...