Tør hud? Læs denne miniguide

Mange mennesker oplever at deres hud bliver ekstra tør i vinterhalvåret. Tør hud kan skyldes mange ting, men i de kolde måneder opstår det oftest som følge af temperaturforskelle, luftfugtighed og hyppige varme bade. Det kan være en ren plage at have tør hud der sprækker, klør og skæller. Derfor giver vi dig nogle guidelines til, hvorledes du holder din hud sund.

Undgå lange varme bade

I vintermånederne er det ekstra rart at lune sig under bruseren og man kan derfor let blive draget af lange varme bade. Det er dog en rigtig skidt ide løbende at tage lange bade, da det varme vand faktisk udtørrer huden, ved at fjerne dens naturlige beskyttende fedtlag. Ligledes kan kalkvand have en udtørrende og irriterende effekt på huden, hvilket blot gør situationen værre. Et bad bør ikke tage længere end 5-10 minutter og varmen på vandet skal helst ikke være skruet alt for langt op. Tør hud kan dog ligeledes begrænses, hvis man vælger en badesæbe der er mild, uden parfume og med en ph værdi der ligger tæt på hudens egen. Det er endvidere en rigtig god ide at bruge badeolier eller olie til håret, da det kan medvirke udtørring. Olier til skønhedspleje er blevet ekstremt populært på det seneste og der er derfor et rigtig fornuftigt udvalg af finde. 

Giv huden masser af fugt og fedt

Huden kræver generelt mere fugt og fedt om vinteren, end om sommeren. Det er derfor vigtigt at man løbende tilfører huden fugt og fedt, da det øger dens smidighed, så man undgår tør hud og øger modstandkræften. Man bør altid undgå cremer og skønhedsprodukter med alt for meget parfume, da den syntestiske kemi i høj grad irriterer huden.

Det er endvidere vigtigt, at man tilfører huden tilstrækkelig fugt efter badet, da fugtig og varm hud optager fugt og fedt bedre. Ansigt og hænder er ofte de mest udsatte områder og det er derfor essentielt, at man hver dag indsmøre disse områder.

Skru ned for varmen og luft ud

Mange mennesker vælger at holde deres hjem ekstra varmt i vintermånederne. I nogle tilfælde bliver hjemmet så varmt, at det ligefrem overgår sommermånederne. Ved at opvarme hjemme og holde vinduerne lukkede, skaber man automatisk et rigtig dårligt indeklima med en lav luftfugtighed, der udtørrer huden. Det er derfor ekstremt vigtigt, at man husker at lufte ud dagligt og skrue ned for varmen, da det forbedrer indeklimaet.

Loading Facebook Comments ...