Virksomhederne går på “hovedjagt”

I løbet af de seneste år er headhunting blevet en fast del af rekrutteringsprocessen, når virksomhederne skal ansætte nye medarbejdere. Eksterne rekrutteringsbureauer bruges i højere grad til, at skaffe de helt “rigtige” medarbejder.

Men hvor vigtig er det egentlig for virksomhederne, at finde den helt rigtige kandidat til jobbet? og hvad er konsekvenserne ved at vælge den forkerte?

Jeg skal bruge ham der!

I en verden med høj grad af globalisering og muligheden for, at operere på flere markeder, så er det, at opnå en konkurrencemæssig fordel endnu vigtigere. Formår virksomhederne ikke at holde sig skarpe, bliver de overhalet indenom af konkurrenterne.

Med den betragtning i mente, så kan virksomhederne skabe sig en fordel, ved at have de rigtige medarbejdere ansat i virksomheden. Har virksomheden den dygtigste sælger,så sælger virksomheden automatisk bedre.

Har virksomheden den bedste leder, så vil den unægtelig også klare sig bedre. Af den simple grund, bruger selskaber mange penge på, at finde den mand, som kan bidrage til, at de kommer foran konkurrenterne.

Den forkerte kandidat kan være en katastrofe

Lige så vigtig som den rigtige kandidat kan være for virksomheden, mindst lige så katastrofal kan den forkerte kandidat være . Det er der flere årsager til.

  • Det koster tid at ansætte medarbejdere og tid er lig med penge.
  • I den periode den forkerte kandidat er ansat, går virksomheden glip af den fordel det havde været, at have den rigtige kandidat ansat.
  • Hvis den ansatte ikke passer ind i virksomheden, kan det have påvirkning på de andre ansatte.

Derfor vælger rigtig mange virksomheder i dag, af gøre brug af headhuntning via rekrutteringsfirmaer. Firmaerne er eksperter inden for området, hvilket er med til at sikre, at virksomhederne i langt større grad får den rigtige kandidat.

Få Flere fordele

Ved at anvende headhuntere til at finde den rigtige kandidat, så har virksomheden dækket sig ind i langt større grad, end hvis de selv skulle ud og finde nye medarbejdere.

De fleste rekrutteringsfirmaer yder nemlig en garanti, så hvis kandidaten ikke lever op til virksomhedens forventninger, så dækker rekrutteringsbureauerne de omkostninger som er forbundet med ansættelsen.

Trenden med headhunting er noget, som vil udvikle sig i fremtiden. Især med indførelsen af Linkedin, som giver virksomhederne og rekrutteringsbureauerne endnu bedre mulighed for, at få låst sig fast på den helt rigtige mand til jobbet.

Loading Facebook Comments ...