Beskyt dig selv mod identitetstyveri

identitetstyveri
Så længe vi kan huske tilbage i historien har der været kriminalitet. De kriminaliteter der blivet lavet følger og udvikler sig med tiden o g samfundet. I takt med at internettet har udviklet sig og alt gøres elektronisk er der kommet en ny form for tyveri, identitetstyveri. Stjæler en anden person din identitet, kan dét at tømme din konto kun starten. Det er derfor vigtigt at du ved hvordan du kan beskytte dig selv i denne nye virkelighed. Du vil ikke kunne sætte en tyveri alarm som du gør på dit hjem eller blot investerer i en bedre lås til døren. I denne guide vil vi give nogle råd til, hvordan du kan beskytte dig selv overfor identitetstyveri.

Den bedste måde at betale

Når du skal betale for noget i en butik eller et hvert andet sted, så gør brug af dit kreditkort. når du betaler med kort er det teknisk set din banks penge du bruger og du kan lettere dokumentere om det er dig der har brugt pengene. Dette gælder naturligvis også i udlandet, så vil du også være fri for at få stjålet dine kontanter. Selvom det kan være skræmmende, så er kreditkort det sikreste.

Er du en af de få mennesker tilbage i Danmark der bruger checks, vil jeg anbefale dig at stoppe med det hurtigst muligt. Når du underskriver og aflevere en check, har den alt det information som en identitetstyv skal bruge for at tømme din konto.

De behøver ikke vide alt om dig

Når vi færdes på de sociale medier såsom Facebook føler vi at vi er trygge og blandt venner. Desværre er dette ikke altid realiteten. Det sværmer med identitetstyve på de sociale medier og åbner du ubevidst døren kan du være sikker på at de kommer ind. Hold derfor alle personlige oplysninger væk fra de online platforme, såsom telefon nummer, adresse, bank oplysninger osv.

En identitetstyv kan ligeledes vælge at tage et billed af dig i den virkelige verden og i løbet af ingen tid kan de finde dig på eksempelvis Facebook. Dette gør de ved hjælp af speciel lavet programmer der kan sammenligne ansigter på billeder. Når du ligger billeder op af dig selv er det derfor vigtigt at det ikke er zoomet alt for meget ind på dit ansigt.

Dit skrald er tyvenes guld

Når du smider dit skrald ud, tænker du så over hvilke papire du har lagt i skraldeposen? Det er der ikke mange der tænker over og derfor kan der tit ende følsomme oplysninger i skraldespanden, for tyven til at stjæle og bruge mod dig. Sørg derfor for at makulerer alt der har oplysninger om dig, før du smider det ud.

Loading Facebook Comments ...