Guide til at leve på SU


Det er meget debat om de studerendes SU, om den er for høj eller for lav og om der bliver arbejdet hårdt nok for de penge der gives. Realiteten er at ligemeget om den er for høj eller for lav, så er det stadig ikke mange penge at leve for når regninger skal betale og der skal mad på bordet. For mange af de studerende er det første gang de skal klare sig selv og det er ikke det eneste der giver bekymring, pludselig skal de studerer så meget som muligt, de skal lære en daglig rytme med at få ordnet alt det huslige og ligeledes få deres mindre indkomst til at række. I dette indlæg bliver der givet tips til hvordan du vil kunne få det hele til at køre rundt selvom du er på SU.

Lad ikke madudgifter tynge dig

Når man flytter hjemmefra og samtidig er studerende får man for alvor at mærke hvor dyrt mad er. Det skal ikke nødvendigvis tømme din konto at få mad på bordet hver dag. Som studerende er din fryser en af de bedste måder at spare penge. Når du laver aftensmad, så tag det fra du ikke kan spise og frys det ned til en anden aften. Du kan ligeledes bruge din fryser når du finder gode tilbud i supermarkeder.

I mange kogebøger er der opskrifter som kræver en lang liste af ingredienser, dette vil også tære på din konto, da man mange gange ikke bruger disse madvare igen. Lav i stedet dine egne opskrifter der ikke kræver så mange ingredienser. Er du ikke en stjerne i køkkenet er der mange andre som kan hjælpe dig med at stable nogle af disse opskrifter på benene. På Pintrest kan du blandt andet finde en lang række af opskrifter der kræver 3-5 ingredienser. Dette vil i høj grad holde madbudgettet nede.

Få et weekend job

Der er måske ikke så populært mellem studerende at få et job ved siden af studierne, da et studie i forvejen er et fuldtidsarbejde. Vil man have lidt luksus i sin studietid, kan det dog være nødvendigt. Brug dine hverdage på studiet og få noget arbejde i hverdagen. Det vil ikke blot hjælpe dig økonomisk at få et job ved siden af, det vil også hjælpe dit CV hvis du vælger noget studierelevant. Det er før lavet undersøgelser der viser at folk der har haft et studiejob, har haft langt større chancen for at få et job når de er færdig uddannet.

Plan B

Går det helt galt eller fik man ikke strukket din sidste pose pasta langt nok, så kan man altid tage hjem til forældrende og spise med. De vil nyde at se dig igen.

Loading Facebook Comments ...