Gode tips til ledere

Der er rigtig mange ting, som man skal være opmærksom på, når man er leder. Hvad end det er for en kæmpe afdeling med mange ansatte eller blot en lille afdeling. Vi vil komme med nogle helt grundlæggende tips til, hvordan du som leder, kan skabe et godt miljø for dine ansatte.

Udvikling, udvikling og mere udvikling

Det kommer forhåbentlig ikke som den store overraskelse, at vores første punkt kommer til at omhandle udviklingen af medarbejderne. Næsten alle ansatte ønsker at udvikle sig på den ene eller den anden måde, og her er det vigtigt at du som leder, finder nogle gode måder, hvorpå dine ansatte kan udvikle sig.

Dette kan bl.a. gøres i form af:

  • Kurser
  • E-learning
  • Intern vidensdeling og sparring
  • Nye arbejdsopgaver

Ordentlige omgivelser giver ordentlige medarbejdere

Det er så utroligt vigtigt, at en medarbejder trives i det miljø, hvor arbejdet skal foregå. Det kan virke rigtig demotiverende, hvis man bliver sat i et miljø, hvor der er dårligt indeklima, støj, mangel på plads eller noget helt fjerde.

For håndværkere

For folk der arbejder i håndværker branchen, er det vigtigt med noget ordenligt værktøj samt arbejdstøj. Da man ofte skifter arbejdsplads, alt efter opgaven, er sådan noget som en ordentlig skurvogn også et must, så håndværkerne har et sted at holde deres frokostpause.

For IT-folk

For folk der arbejder i IT-branchen, er borde, stole, tastatur, mus og ikke mindst computer noget af det vigtigste. Her sidder personen ofte mange timer, og har man ikke de rigtig remedier, risikerer man, at man få museskader, ondt i rykken eller lignende.

Folk der arbejder i IT-branchen, har ofte mange møder, og her skal omgivelserne også være i orden. Skal man afholde et stort møde, skal man gøre op med sig selv, om man selv har faciliteterne til at holde det, eller om man gør klogt i at finde et godt konferencelokale, der kan danne rammerne for mødet.

Giv ansvaret fra dig

Mange ledere vil gerne selv bære ansvaret for alt for mange arbejdsopgaver. Dette er hverken gavneligt for lederen, der bliver stresset, eller for den ansatte der ønsker at få et større ansvar.

Du har forhåbentlig nogle ansatte, som du ved er rigtig dygtige, og kan udføre deres job til UG. Dermed bør man også kunne give disse ansatte komplette arbejdsopgave, og stole på at den vender sikkert tilbage - fuldført og til tiden.

Så rådet må blive: Prøv at slip kontrollen, og opdag, at den ikke var så nødvendig.

Lav sociale arrangementer

Medarbejdertrivsel er virkelig en vigtig ting, og dette kan især opnås gennem sociale arrangementer og teambuilding. Her får medarbejderne mulighed for at lære hinanden at kende på det lidt mere personlige plan, og knyttes dermed lidt mere venskabligt - frem for kun fagligt.

Sociale arrangementer kan bl.a. være:

  • Sommerfest
  • Julefrokost
  • Fredagsbar
  • Fejring af et godt regnskab

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>